Elnyert pályázatok és projektek

Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása

KAP-RD04A-RD04B-2-24

1005272783

A kedvezményezett neve

VELA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

Termelési hatékonyságot és versenyképességet növelő technológiai fejlesztés megvalósítása a VELA Kft. péküzemében megújuló energia hasznosításával

A szerződött támogatás összege

27 021 645,– Ft (58,27%)

A projekt tartalmának bemutatása

Magyarország Közös Agrárpolitika Stratégiai Tervének keretében a Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása című felhívás pályázatával vállalkozásfejlesztés valósul meg a VELA Kft. versenyképességének növelése érdekében. A fejlesztéshez több mint 27 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyújt segítséget az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban.

A projekt fő indokoltsága a vásárlók által keltett keresletnövekedés, fő célja a Kft. sütőipari technológiájának korszerűsítése, versenyképességének növelése, és a költségcsökkentés.

A projekt keretében beszerzésre kerül egy S-48-L Kiflisodró gép 42-280 g formázási súlytartománnyal, felső behordó szalaggal, hosszú behordó szalagos kivitelben. A kiflisodró beszerzésének fő indoka a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy megszerzése a vajas kifli termékünkre, és az ennek következtében jelentkező kétszeres keresletnövekedés.

Beszerzésre kerül 6 db ENSIS52-I automata kenyérszeletelő gép, szabályozható sebességgel, termékérzékelő tulajdonsággal a közétkeztetés keretében iskolák számára szállított szeletelt kenyér előállításához. Az új korszerű technológiájú kenyérszeletelők automatizáltak, emberi erő kifejtése nélkül működnek, így sebességük és vágási kapacitásuk nagyobb, egyenletes, hatékony és pontos.

A projekt keretében beszerzésre kerül az élelmiszeripari tevékenységhez kapcsolódóan egy N járműkategóriás Dacia Spring Cargo Electric 45 MY23 áruszállításhoz használni tervezett elektromos meghajtású kishaszongépjármű. Az új kishaszongépjármű használatával a kisebb pékáruk kiszállítása fog történni a vevőink számára az elektromos technológia által környezetbarát és energiatakarékos módon, biztosítva a fenntartható környezeti szempontok teljesülését.

A vállalkozás jelenleg is rendelkezik napelemes rendszerrel, azonban a rendszer régi, technológiája elavult, a napelemek kapacitásuknak már csupán 10%-át termelik. Modern, nagyobb teljesítményű napelemek és kisebb helyigényű inverter beszerzése vált szükségessé, egy 50,0 kW (75,600kWp) teljesítményű napelemes rendszert alakítunk ki két energiatárolóval. Segítségével, a csatolt számítás alapján az üzemi tevékenységünk energiaszükségletének 76,5% megújuló energiaforrás hasznosításával fog működni a fejlesztés után.

A projektben digitalizáció is megvalósul, a jelenlegi kézi HACCP dokumentálást felváltó „okos HACCP” rendszer bevezetéséhez szükséges hardver eszközöket is beszerezzük: egy Lenovo tabletet és egy Brother címkenyomtatót vásárolunk.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2025. szeptember 30.

A projekt azonosítója

Feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása

Kódszám: KAP-RD04a-RD04b-2-24

Azonosító: 1005272783

A Bizottság weboldala

Élelmiszeripari Üzemek Fejlesztése

EMVA-VP3-4.2.1-4.2.2-1-21

A kedvezményezett neve

VELA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

Technológiafejlesztés a Vela Kft-nél

A szerződött támogatás összege

15 137 407,– Ft (50%)

A projekt tartalmának bemutatása

A projektünk az ÉFS-ben kiemelt fontosságú élelmiszer feldolgozó tevékenységnek minősül. 1071 kenyér és friss pékáru gyártása tevékenység kerül fejlesztésre. A pék üzemünkben a termeléshez kapcsolódó új eszközök, gépek, új technológiai rendszerek kerülnek beszerzésre. A termékeink értéknövelését, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést célzó beruházásunk: Beszerzésre kerül 1 db 6 kocsis Kelesztés késleltető berendezés, 1 db Tésztaosztó- és gömbölyítő gép, 1 db 20 literes Univerzális keverőgép, valamint 1 db Ford Transit zárt áruszállító jármű. Ezek a berendezések jelentősen megnövelik a kapacitásunkat is. Az új berendezések üzemeltetése hatékonyabb, kevesebb ráfordítást igényelnek a költségek és az élőmunka tekintetében is. A gyártók a friss termékek előállítását gyakran éjszakai műszakban való termeléssel próbálják biztosítani, melynek hátulütője, hogy az éjszakai termeléshez szükséges munkaerő biztosítása rendkívül nehézkes és költséges megoldásnak tekinthető. 

Az éjszakai műszak, illetve az ünnepnapokon való gyártás kiküszöbölésére szolgálnak a kelesztés késleltető berendezések, melyek segítségével megoldható a termékek hűtése, hűtve tárolása, előkelesztése majd végkelesztése a kívánt időpontra. Az irányított kelesztési paramétereknek köszönhetően csökken a felhasznált élesztő mennyisége, mely a hosszabb érési idővel párosulva jobb ízű, aromásabb terméket eredményez a hagyományos tésztavezetéshez képest. A hűtve tárolás fázisában ugyanis az élesztő aktivitása gyakorlatilag elhanyagolható, ezzel szemben az enzimek viszont aktivitást mutatnak. 

Kelesztés késleltető kamrák használata esetén a termékek előállítása nappali munkarendben történik. A legyártott, formázott pékáru kocsikon kerül be a kelesztés késleltető kamrába, ahol az első program ciklusban a termékek intenzív lehűtése történik (+ 3-4 °C maghőmérséklet), melyet a hűtve tartás, tárolás szakasza követ. A hűtést lassú felengedtetés, többlépcsős kelesztés követi (6-12 óra), mely esetében a kelesztés véghőmérséklete (18-22 °C) elmarad a hagyományos, megszokott kelesztési hőmérséklettől. A nagyméretű párásítóban levő víz hőmérséklete minimálisan magasabb a kamra hőfokánál. Mindez a nagy felületen történő természetes párolgás energiahatékonyabb és jóval gyengédebb párát biztosít, kiküszöbölve ezzel a kamra belső falán keletkező nagy mennyiségű kondenzátumot is (ellentétben a legtöbb gyártóval, ahol a + 3-4 °-on befújt gőz lekondenzál a kamra falán, csökkentve a berendezés élettartamát, továbbá a hideg és meleg hőmérséklet találkozás stresszt okoz a tésztának).

A projekt létrejöttével a pékségben egy új gyártási technológia valósul meg, melynek köszönhetően prémium minőségű, hosszú érési idővel előállított termékeket állítunk elő.

A projekt technológiai innovációt jelent számunkra, eredményeként vállalkozásunk termelékenysége növekszik, árbevételünk emelkedik, új piacokra léphetünk be. Ennek eredményeként fenntartható munkahelyek jönnek létre, illetve az így generált árbevétel növekedés további fejlesztéseket is generál. Célunk a tevékenységünk hatékonyságának, vállalkozásunk jövedelmezőségének javítása, versenyképességének növelése.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2023. március 31.

A projekt azonosítója

Élelmiszeripari üzemek fejlesztése, VP3-4.2.1-4.2.2-1-21; 3296495695

A Bizottság weboldala

európai uniós projektek

GINOP-6.1.6-17-2018-00052

A kedvezményezett neve

VELA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

Munkahelyi képzések a Vela Kft. munkavállalói számára

A szerződött támogatás összege

18 740 705,- Ft (100%)

A projekt tartalmának bemutatása

A „V E L A” Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 18 740 705 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez „Munkahelyi képzések támogatása mikor-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára” című Felhívásra benyújtottMunkahelyi képzések a Vela Kft. munkavállalói számáracímű, GINOP-6.1.6-17-2018-00052 számú támogatási kérelem keretében.

 

Megvalósulás helyszíne: 4400 Nyíregyháza, Pazonyi út 33.

 

A projekt megvalósításával a fő célunk, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekszik a vállalkozás versenyképessége, a dolgozók rugalmassága és a képzéselérési arány javul, és a munkavállalók tudása. A saját forrásainkat kiegészítve minden munkavállalónk képzésbe történő bekapcsolódását biztosítjuk, a képzést saját vállalkozásunkba történő befektetésnek tekintjük. A munkavállalókat ösztönözzük a tudásuk folyamatos fejlesztésére.

 

Megvalósuló képzéseink:

 

  • Digitális alapkompetenciák fejlesztése a vállalatirányítási rendszerek részfeladatainak hatékony elvégzéséhez távoktatással, 155 órában-16 fő
  • IPAR 4.0 megoldások vállalatirányítási rendszerek alkalmazásához távoktatással-10 fő (30 óra 5 kontaktórával)
  • Digitális alapkompetenciák fejlesztése a vállalatirányítási rendszerek részfeladatainak hatékony elvégzéséhez, távoktatással- 18 fő (70 óra, 10 kontaktórával)
  • Az információbiztonság alapjai 45 órában 10 fő (45 óra 5 kontaktórával)
  • LEAN alapok tréning- 1 fő ( 24 óra)
A projekt tervezett befejezési dátuma
2019. július 04.
A projekt azonosítója

GINOP-6.1.6-17-2018-00052

európai uniós projektek

GINOP-2.1.8-17-2018-02177

A kedvezményezett neve

VELA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

A Vela Kft. versenyképességének növelése technológiai innováció révén

A szerződött támogatás összege

5 030 000,– Ft (50%)

A projekt tartalmának bemutatása

Eredményünk új innovatív gyártástechnológia bevezetése a bevezetésre kerülő 1 db forgóállványos kemence üzembe helyezése révén. Ezáltal javul a termék minősége, a technológia fejlesztése az előállított késztermék beltartalmi értékeinek megőrzését, növelését szolgálja, ennek köszönhetően növekszik a vevőink bizalma a termékeinkkel szemben, ami tovább növeli az értékesítést; csökken a selejt, a hibás termékek könnyebben kiválogathatóak a korszerű technológia révén; növekszik a gyártási kapacitásunk, kitudjuk elégíteni a vevői igényeket; csökken a termék előállításának önköltsége; javul a költséghatékonyságunk és a versenyképességünk, lehetővé válik új piacok megszerzése, képesség válunk új termékek új cukrász jellegű péksütemények, mézes péksütemények előállítására.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2019. február 28.

A projekt azonosítója

GINOP-2.1.8-17-2018-02177

európai uniós projektek

GINOP-5.3.2-16-2016-00510

Sajtóközlemény

2018.05.31.

 

BEFEJEZŐDÖTT A VELA KFT. RUGALMAS FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ PROJEKTJE

 

Eredményesen megvalósult a „Rugalmas foglalkoztatási forma elterjesztése a Vela Kft-nél” elnevezésű projekt, amelynek összes költsége 11,50 millió forint. A projekt keretében két fő új munkavállaló is felvételre került, illetve egy mentor is segítette a projekt eredményes megvalósítását.  

 

A VELA Kereskedelmi Kft. egy olyan sütőipari termékek előállításával és kereskedelmével foglalkozó kisvállalkozás, mely több, mint 25 éve működik a piacon.
A vállalkozás elsődleges célja volt a rugalmas foglalkoztatás bevezetésével, hogy vonzóbbá tegye a meglévő és a leendő munkavállalók számára a VELA Kft-t a munkaerőpiacon hozzájárulva azok hosszú távú megtartásához.


A GINOP- 5.3.2-16-2016-00510 azonosító számú projekt elsődleges célja a munka és a magánélet összehangolása, a vállalati munkaszervezési kultúra javítása, a rugalmas munkaszervezési formák elterjesztése.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt keretében eszközbeszerzés is megvalósult, illetve a rugalmas foglalkoztatást elősegítő tevékenységek is lebonyolításra kerültek.
Kijelenthető, hogy a projekt sikeresen és eredményesen megvalósult.

A kedvezményezett neve

VELA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe

Rugalmas foglalkoztatási forma elterjesztése a Vela Kft-nél

A szerződött támogatás összege

11 026 762,- Ft (100%)

A projekt tervezett befejezési dátuma

2018.06.01.

A projekt azonosítója

GINOP-5.3.2-16-2016-00510

SZÉCHÉNYI 2020 - VISSZATÉRITENDŐ HITEL

Látogasson el üzleteink egyikébe!

Boltjaink listája

Nyíregyháza, PIAC Búza tér 23.

Nyíregyháza, Örökösföld, Fazekas J.tér.9.

Nyíregyháza, Eperjes út 17.

Nyíregyháza, Dózsa György út 7.

Nyíregyháza, Szarvas út 2-4.

Nyíregyháza, Könyök u.

Nyírszőlős, Kollégium u. 68. 


GINOP-2-1-8-17-2018

GINOP-2.1.8.17-2018-02177